بررسی تفاوت روغن موتور بنزینی و دیزلی

بررسی تفاوت روغن موتور بنزینی و دیزلی

معرفی روغن موتور بنزینی و دیزلی

سوالی که این جا پیش می آید این است که منظور از روغن موتور بنزینی و دیزلی چیست؟ چه تفاوت ها و شباهت هایی با یکدیگر دارند؟ در جواب باید گفت که این دو روغن در ساختار و فرمولاسیون شباهت های بسیاری دارند. به عنوان مثال بخش عظیمی از این دو روغن را روغن های پایه تشکیل داده اند.

 

با این حال روغن بنزینی و دیزلی تفاوت های بسیاری دارند. تفاوت اصلی آن ها در مواد افزودنی است که به ترکیبات آن ها اضافه می شود. همین تفاوت باعث شده است که نتوانید از روغن موتور بنزینی در خودرو های دیزلی و از روغن موتور دیزلی برای خودرو های بنزینی استفاده کنید.

اهمیت استفاده از روغن موتور بنزینی و دیزلی

استفاده از روغن موتور چه از نوع بنزینی و چه از نوع دیزلی در عملکرد خودرو نقش بسیار مهمی دارد. علاوه بر این کیفیت این دو روغن موتور در بهبود کارایی قطعات نیز تاثیرگذار است. در نتیجه انتخاب یک روغن موتور مناسب را باید با دقت کافی انجام دهید.

استفاده از روغن موتور بنزینی و دیزلی بسیار اهمیت دارد و بدون آن ها خودرو ها عملا نمی توانند حرکت کنند. همچنین به دلیل خاصیت روانکاری که دارند با جلوگیری از اصطحکاک مانع از ساییدگی، فرسودگی و خوردگی قطعات مختلف می شوند و باعث افزایش طول عمر آن ها می شوند.

 

مقایسه روغن موتور بنزینی و دیزلی

روغن موتور دیزلی و بنزینی از نظر ساختاری با یکدیگر متفاوت هستند. خودرو های دیزلی یا ماشین سنگین در مقایسه با ماشین های بنزینی به قدرت انتقال و حرارت بیشتری نیاز دارند. در نتیجه فرمولاسیون ساخت روغن دیزلی باید متناسب با این ویژگی خودرو های دیزلی باشد.

از آن جایی که خودرو های بنزینی سبک هستند، روغن موتور های آن ها باید بر همین اساس ساخته شوند. پس می توان گفت که روغن موتور ماشین ها بر اساس نوع ماشین و کارایی آن ها ساخته می شود و نباید جایگزین یکدیگر شوند.

 

روغن موتور دیزلی گروانروی بالایی دارد و در ترکیبات آن از افزودنی های شیمیایی بیشتری نسبت به روغن موتور بنزینی استفاده شده است. در نتیجه روغن دیزلی برای خودرو های بنزینی اصلا مناسب نیست و باعث ایجاد اختلال در عملکرد خودرو های بنزینی می شوند.

روغن موتور بنزینی و دیزلی چه تفاوتی دارند
همانطور که گفتیم روغن موتور بنزینی در ساختار با هم تفاوت دارند و نباید به جای یکدیگر استفاده شوند. در ادامه تفاوت روغن موتور بنزینی و دیزلی دقیق تر بررسی خواهیم کرد.

› ویسکوزیته:

مهمترین تفاوت این دو روغن در ویسکوزیته آن ها است. ویسکوزیته روغن موتور یا گرانروی مهمترین خاصیت روان کننده است. روغن موتور دیزلی ویسکوزیته بالاتری نسبت به روغن موتور بنزینی دارد و اگر آن در خودرو های بنزینی استفاده شود باعث بروز مشکلاتی در موتور می شود.

تفاوت روغن موتور بنزینی و دیزلی

› مواد افزودنی:

سطح افزودنی در ترکیبات این دو روغن از دیگر تفاوت های آن ها است. در تولید روغن های دیزلی از مواد افزودنی شیمیایی بیشتری استفاده می شود. به همین دلیل خودرو های سنگین دود و آلودگی بیشتری تولید می کنند. همچنین روغن های دیزلی دارای مواد ضد سایش نیز هستند.

› کاتالیزور: مبدل کاتالیزوری محفظه ای است که در آن فلزات مختلفی که بین موتور و صدا خفه کن در اگزوز قرار دارد، نگهداری می شود. وظیفه این محفظه جلوگیری از خروج گاز های سمی و مضر است. در واقع کاتالیزور نوعی تمیزکننده آلاینده های هوا می باشد. خودرو های دیزلی دود و آلاینده های بیشتری تولید می کنند. از این رو در روغن موتور های آن ها از کاتالیزور های مخصوصی استفاده می شود. در حالی که خودرو های بنزینی گازهای متفاوتی تولید می کنند و در روغن موتور آن ها کاتالیزور متفاوتی استفاده می شود.

تشخیص روغن موتوز بنزینی و دیزلی

چگونه روغن موتور بنزینی و دیزلی را از تشخیص دهیم
تشخیص روغن موتور بنزینی و دیزلی به چند شیوه انجام می شود. نوع روغن موتور و همچنین میزان کیفیت آن با حروف اختصاری نشان داده می شود. به عنوان مثال روغن موتور بنزینی با حرف اختصاری s نشان داده می شود و بالاترین میزان کیفیت روغن بنزینی با SN و کمترین میزان آن با SA نشان می دهند. در روغن موتور های دیزلی بالاترین سطح کیفیت با حروف CJ-4 و کمترین سطح کیفیت با CA نشان داده می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روغن موتور مناسب خودرویتان باید به دفترچه راهنمای ماشین مراجعه کنید. معمولا در دفترچه راهنما روغن مناسب معرفی شده است. سعی کنید همیشه از روغن های با کیفیت استفاده کنید و از روغن موتور های بی کیفیت و متفرقه خودداری کنید.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *